Reklama
  • Czwartek, 3 listopada 2016 (13:05)

    Jak zapobiegać jaskrze i zaćmie?

Aby poprawić stan oczu, staraj się dbać o znajdujące się w nich drobne naczynka krwionośne.

Należy spożywać produkty, które zawierają tzw. przeciwutleniacze, czyli witaminy C i A, a także minerały: cynk i żelazo.

Reklama

Codziennie zaleca się garść aronii lub pół szklanki soku z tych owoców.

Możesz też jeść czarne i czerwone porzeczki, owoce cytrusowe (pomarańcze, cytryny), morele, brzoskwinie i dynie.

Zdjęcie

/Mat. Redakcyjne
/Mat. Redakcyjne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Pojawiają się znikąd i zazwyczaj znikają. Nazywane mroczkami, mogą oznaczać chorobę, ale też być objawem starzenia się oka. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.